Pers
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

Kruidvat verrast strandgast met lockscreen-reclame

August 05, 2018

De Amsterdamse start-up Pabbl heeft samen met Blue Mango Interactive een hyperlocal reclamecampagne voor Kruidvat ontwikkeld en uitgevoerd via lockscreen-advertisement. Hoe werkt deze reclame-techniek precies?

De de lockscreen-technologie bereikt Kruidvat de gebruikers van Pabbl op de juiste plek en op het juiste moment met advertenties over haar producten: Solait Zonbescherming en Solait Aftersun. Pabbl draagt hiermee bij aan het versterken van de merkbeleving van Kruidvat.

Jeroen Malotaux (Pabbl) | De Sprout 25 onder de 25 van 2018

May 13, 2018

Pabbl serveert gepersonaliseerde advertenties op het vergrendelscherm van Android-toestellen. Iedere keer dat een gebruiker ontgrendelt ontvangt hij of zij punten voor kortingen en producten, zoals een bioscoopkaartje, een cadeaukaart van de Hema of belminuten. De inspiratie daarvoor deed Jeroen Malotaux op in de metro. Hij zat nog met een verslag over billboards in zijn hoofd en zag bij metrostation Spaklerweg in Amsterdam een enorm billboard. Zelf was hij zijn telefoon die dag vergeten, maar het viel hem op dat zijn medereizigers alleen aandacht hadden voor hun telefoon. Ofwel: niemand leek het billboard te zien, terwijl de adverteerder wel een bepaald bereik beloofd wordt.

Pabbl grote winnaar Cross Media Awards met 2 prijzen

April 25, 2018

Amsterdamse start-up Pabbl heeft maar liefst twee prijzen gewonnen tijdens de Cross Media Awards 2018. Pabbl ging naar huis met de award voor beste innovatie en werd benoemd tot beste marketing start-up van 2018. De Cross Media Awards werden gisterenavond uitgereikt in een uitverkocht Barbizon Amsterdam.

AW interviewt: Bas Gerritsen van de app Pabbl, 'nieuwe regels Google zijn juist goed voor ons'

December 25, 2017

In de rubriek AW interviewt ondervragen we diverse mensen die actief zijn in de smartphone- of app-industrie. Deze keer hebben we een gesprek met Bas Gerritsen van de app Pabbl. Dit hele interview is ook terug te luisteren als podcast op SoundCloud.

Met Pabbl kun je als gebruiker geld verdienen door advertenties te bekijken op je telefoon. Dat klinkt erger dan het in werkelijkheid is door de aparte manier van werken van Pabbl. Onder andere hoe dit in zijn werk gaat en antwoorden op andere vragen lees je in het onderstaande interview met mede-eigenaar van Pabbl, Bas Gerritsen.

Het allereerste NK Smartphone Swipen: 'Een droom die uitkomt'

December 08, 2017

Zo snel mogelijk met je vinger over het scherm van je smartphone swipen. Daar viel vandaag een prijs mee te winnen. Tijdens het NK-swipen gaat het namelijk maar om één ding: vingervlugheid. Volgens één van de deelnemers is het NK een droom die uitkomt.

Pabbl: adverteren waar millennials elke dag 150 keer gericht kijken

November 06, 2017

“Toen we Pabbl begonnen, had ik nog drie andere startups. Die heb ik opgedoekt en verkocht”, zegt Bas Gerritsen, oprichter van Pabbl. De eerste privé-investeerder ziet ook toekomst. Hij heeft sinds de start van Pabbl al twee maal een kapitaalinjectie gegeven aan het vernieuwende concept: adverteren op het vergrendelscherm van smartphones.

 

Bas, hoe zou je Pabbl in één tweet omschrijven?
“Op je vergrendelscherm ontvang je via de Pabbl-app advertenties. Bij iedere ontgrendeling ontvang je punten voor kortingen en producten.”

Pabbl viert succesvolle proefperiode en lanceert officieel op Google Play

November 02, 2017

Pabbl wint Accenture Innovation publieksprijs en bereikt mijlpaal van 60.000 downloads.

 

Verdienen zonder daarvoor te werken? Dat klinkt te mooi om waar te zijn, maar met de lancering van Pabbl is dat nu werkelijkheid. Pabbl is een app voor Android die gesponsorde wallpapers en artikelen op je vergrendelscherm plaatst, en je met punten beloont als je jouw telefoon ontgrendelt. Je wordt er niet stinkend rijk mee maar je kunt deze punten moeiteloos sparen en vervolgens inwisselen voor leuke producten en aanbiedingen, zoals een gratis pizza of bioscoopkaartjes. Een geweldig extraatje zonder enige moeite!

Pabbl en Buienradar gaan exclusieve samenwerking aan voor lockscreen advertisement

October 18, 2017

Buienradar en Pabbl slaan de handen in één met een exclusieve samenwerking. Door deze samenwerking krijgt elke gebruiker van Pabbl elke dag gratis het actuele weerbericht op het vergrendelscherm.

“Wij zijn erg blij dat wij deze samenwerking met Buienradar kunnen bekendmaken” zegt Bas Gerritsen van medeoprichter van Pabbl. “Wij zijn constant op zoek naar relevante en waardevolle content waardoor we onze gebruikers een zo goed mogelijke ervaring kunnen bieden en deze samenwerking met buienradar is hier een goed voorbeeld van” voegt medeoprichter Jeroen Malotaux daaraan toe. “Bij Pabbl staat de gebruikerservaring hoog in het vaandel.”

Pabbl stelt ‘ouderwets adverteren’ aan de kaak door middel van confronterende billboards

October 10, 2017

“Adverteerders moeten mee-evolueren met de mediaconsumptie van de consument”

 

Pabbl stelt traditioneel adverteren aan de kaak en doet dit met een out of home campagne in hartje Amsterdam. Generatie Z bestaat uit zogenaamde digital natives en deze jongeren zijn meer online dan alle generaties voor hen. Consumenten kunnen tegenwoordig, waar en wanneer ze maar willen, digitale media consumeren en communiceren met elkaar via Whatsapp, Facebook, Snapchat en Instagram. Door deze manier van mediaconsumptie is een traditionele manier van adverteren ineffectief onder deze generatie.

ASUS voegt zich bij vroege adverteerders op Pabbl

August 16, 2017

ASUS wordt een van de eerste adverteerders op Pabbl. Pabbl is een innovatief reclameplatform dat consumenten laat sparen voor cadeaus en kortingen telkens als zij het vergrendelscherm van hun smartphone ontgrendelen. ASUS zet in op alternatieve innovatieve reclametechnieken om een jongere doelgroep te bereiken.

“Bij ASUS blijven we continu innoveren, zowel met onze producten als met de manier waarop we consumenten benaderen,” aldus Marc Rademaker, PR Manager bij ASUS Benelux. “We geloven dat communicatie waardevol moet zijn en met Pabbl lukt dat dankzij het innovatieve beloningssysteem. We zijn trots om een van de eerste adverteerders op Pabbl te zijn. Hiermee kunnen we onze klanten relevante content bieden in plaats van storende reclame.”

Nederlandse Start-up Pabbl ontwikkelt

July 31, 2017

Advertenties vormen het verdienmodel van online business zoals media, maar gebruikers zijn er niet dol op. Daarom bestaan ook plugins als adblockers, om ervoor te zorgen dat je advertenties niet ziet. Voor traditionele marketeers wordt het hierdoor steeds lastiger om de juiste doelgroep op een relevante manier te bereiken. Wat de markt nodig zou hebben is een vorm van adverteren die bij de jonge, digitale generatie past.

Amsterdamse start-up Pabbl heeft een oplossing: lock-screen advertising, oftewel relevante content op het vergrendelscherm van je telefoon via een app. Maar niet alleen relevant, ook mooi, à la WeTransfer. En hier bovenop verdien kun je als gebruiker van de app ook wat verdienen: het is de advertentiewereld op z’n kop. Pabbl is inmiddels al 25.000 keer gedownload en het bedrijf heeft nu een investering van een half miljoen binnen gehaald om de app verder te ontwikkelen.

SECOND TERM WINNER OF SOCIAL VOTING: PABBL

July 11, 2017

Last Wednesday, the second Social Voting Term Winner was announced: Pabbl. The startup in Amsterdam collected 1053 votes in two weeks. Pabbl is an Android-app on which personalized ads, articles and wallpapers are shown, and enables users to collect point for unlocking their phone. With these points, users earn discounts and free products. Bas Gerritsen and Jeroen Malotaux – founders of Pabbl – talk about their campaign.

The young startup Pabbl started in the end of 2016 and is now growing fast, located in Amsterdam. Believing in beautiful, relevant and seamless advertising over the current “shitty ads”, they wish to stir up the digital advertising world using the lock-screen as platform with the goal to close the gap between mobile users and advertisers.

Amsterdamse start-up Pabbl krijgt half miljoen investering voor lockscreen advertising

July 10, 2017

Amsterdamse start-up Pabbl krijgt een investering van vijfhonderdduizend euro om lockscreen advertising groot te maken in Nederland. De investering biedt Pabbl de mogelijkheid om de gelijknamige app verder te ontwikkelen en de groei te versnellen in de Nederlandse markt.

Pabbl is een Android-app die advertenties op het lock-screen, oftewel vergrendelscherm van een smartphone, plaatst en gebruikers punten laat verdienen als zij hun telefoon ontgrendelen. Met deze punten kunnen ze sparen voor gratis producten en kortingen. “Het vergrendelscherm is full-screen en het eerste scherm dat je ziet als je je telefoon aandoet. Dit geeft een unieke mogelijkheid om persoonlijke advertenties te tonen”, zeggen oprichters Jeroen Malotaux en Bas Gerritsen.

Pabbl: cadeaubonnen, RedBull en kaasbroodjes scoren met je lockscreen

January 24, 2017

Het klinkt misschien te mooi voor woorden maar met Pabbl kun je dus gewoon sparen voor cadeaus en cash door gepersonaliseerde content op je lockscreen weer te geven. Hoe dat werkt lees je in dit artikel.

Pabbl is een Nederlandse app die advertenties en artikelen op het lockscreen of vergrendelscherm van je Androidtoestel toont. Door je telefoon te ontgrendelen ontvang je in ruil hiervoor spaarpunten ook wel Pabbls. Deze kunnen weer ingewisseld worden voor cadeaus, cashgifts en kortingen.

Pabbl: verdien geld door te kijken naar ‘mooie advertenties’ op je vergrendelscherm

January 22, 2017

Gratis geld verdienen, daar zijn we denk ik allemaal wel gevoelig voor. Met de app Pabbl is het mogelijk om geld te verdienen door naar je lockscreen, ofwel vergrendelscherm te kijken. De advertenties zijn niet opdringerig en zijn alleen daar te zien.

Pabbl is een app van Nederlandse bodem en maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze geld te verdienen. De werking van de app is als volgt; bij iedere keer dat je je telefoon ontgrendeld verdien je punten. Deze punten kan je inwisselen voor verschillende cadeaus. Denk aan een gratis beker koffie, bioscoopkaartjes of kortingsbonnen.

Please reload

John M. Keynesplein 12

1066 EP Amsterdam

support@pabbl.com

Wij verplaatsen ons niet in Millennials, wij zíjn Millennials. Om deze simpele reden snapt Pabbl haar gebruikers én adverteerders.